Släppa på ansvarsområden

God dagens bloggen! Jag har en förmåga att ta åt mig alldeles för mycket arbetsuppgifter och det är väl lite det som händer när man är egenföretagare. Det finns mycket som blir lidande av det i ens privatliv och det är nog därför som jag nog ska släppa ifrån mig lite ansvarsområden i företag. Först ut kommer redovisningstjänster att vara och jag tror det är den biten som har tagit mest tid för mig, hittills har jag utfört alla redovisningstjänster på egen hand. Även fast jag har gjort ett gott jobb så känner jag att det har blivit tillfälle att lämna över det till någon revisor i Luleå. Det är också det enklaste ansvarsområdet att lämna över, revisorer finns lite överallt och det känns som ett externt arbete med mindre påverkan på min verksamhet. Givetvis måste jag vara medveten om hur ekonomin går men det är inte som om jag skulle anställa en säljare direkt. När jag anställer en säljare så vill jag ha en kompanjon som har samma målsättning som mig och som kan bidra med mer än bara att sälja. Där är det betydligt högre krav än att anställa någon som kan hjälpa mig med redovisningstjänster. En säljare är faktiskt något som jag har funderat på att anställa också men det är svår att släppa på vissa saker och låta andra människor komma in i företaget. Det är dock det handlar om när man för att vara en bra ledare, jag vet att det finns gott om duktiga människor här i Luleå som har spetsegenskaper som jag kanske inte har inom vissa områden. Att samla de människorna och nå framgång, det är vad ledarskap innebär. Målet är att i slutändan så ska inte jag behöva göra mer än se till så att mina anställda fungerar bra ihop och att vi alla arbetar mot samma mål.